Brokken als voer voor je hond?

Laat ik beginnen bij, nee ik ken niet elk soort brok wat er op de markt is. Maar ik heb gemerkt bij een aantal oppashonden van me, dat zij niet verzadigd waren. Deze honden aten alleen brok. Nou kan het ook een gewoonte zijn van aandacht vragen. Maar ze geven me toch echt een niet verzadigde indruk.

Nou is er een groot verschil met de hoeveelheid voeding voor een groot of klein ras. Maar voordat ik de gewoontes onder de loep ga leggen. Kijk ik liever eerst naar de voeding. Want het afleren van een gewoonte, ja daar gaat wel een week of wat overheen. En het veranderen van de voeding daar het verschil bij de hond van opmerken dat zie je in een dag of 2.

Mijn voorkeur gaat uit naar vlees, en dan niet het vlees uit de supermarkt. Nee, het rauwe of tegen het Rauwe vlees aan (merk: energiek). Overigens voelt een hond meer verzadiging als je een stevig kauw bot na het eten geeft. Dit geeft dus een verzadigd gevoel en ook rust. Ik zelf zou geen brok voeren aan honden. Helemaal niet aan kleine rassen, zij mogen maar vrij weinig voeding. Dus wil je hun echt wel verzadigd zien. Verzadiging geeft ook weer rust, rust leegt de stress-emmer van je hond. Al zijn er meerdere manieren om de stress-emmer van je hond te legen. Maar voeding is toch echt wel de basis voor je hond.

Ja, ik weet het vlees is duur. Mag ik vragen wat voor eten jij voor jezelf koopt? Misschien heel flauw, maar de hond is wel afhankelijk van je. Ik durf te wedden dat als zij konden kiezen, ze toch echt een andere keus zouden maken, dan brok. Ik heb de mindset, ik heb de hond in huis genomen. Dus bezuiniging op de basis zit er niet in. En voeding is de basis voor je hond. De dag beginnen op een niet verzadigd lijf is voor niemand prettig.

Met een verzadigde hond kun je gaan kijken wat de aangeleerde gewoontes zijn, mits je daar behoefte aan hebt uiteraard. En zolang het een gewoonte is waar jij je niet aan stoort, ja wie ben ik dan om daar iets van te vinden. Meestal als mensen last krijgen van de door hun aangeleerde gewoontes bij de hond, pas dan wordt er vaak hulp gezocht. Maar zonder verzadiging wat betreft de voeding, heeft het geen zin om ander gedrag onder de loep te gaan nemen. Iedereen leert beter op een goed gevulde buik.




Populaire posts